sábado, 12 de septiembre de 2009

Zaterdag 12 september 209

Beste allemaal.

Gisteren was het “nine eleven” dag. De dag waar de hele wereld de twin torens van New York zag instorten. Zoals elk jaar wordt die trieste dag in de VS herdacht.

1. Twin towers

Ik kreeg onlangs echter een dvd met een heel verhaal over dit feit. Dat de gekaapte vliegtuigen de torens doorboorden trekt niemand in twijfel. Maar..
Een heel team van allerlei experts, waaronder ingenieurs, architecten, specialisten in het opblazen van gebouwen, brandweerlui, specialisten in hitte enz. beweren in die video, bij hoog en bij laag, dat de twee torens niet zijn ingestort als gevolg van de impact van de vliegtuigen, maar dat de tweeling torens wetens en willens zijn opgeblazen.



De mensen die met deze teorie heel de VS rondzwerven om iedereen “bewust” te maken van wat er feitelijk gebeurde, hebben tientallen argumenten om hun terorie te staven. Hier enkele van hun argumenten:

Op de eerste plaats beweren ze dat de hitte die een inslag van een vliegtuig en het verbranden van de kerosine, nooit voldoende kan zijn om de ijzeren structuur van zo’n gebouw te laten instorten. De gebouwen waren meer dan voorzien op dergelijke hitte.

Op de tweede plaats zeggen ze dat, als het toch de warmte zou zijn geweest, dan hadden de verdiepingen van boven de inslag van de vliegtuigen eerst moeten invallen. Als we de beelden opnieuw bekijken, dan storten de beide gebouwen in vanaf de beneden verdieping. Dus niet omdat de bovenste verdiepingen op de onderste zijn gevallen.

Op de derde plaats, als je kijkt hoe de gebouwen zijn ingestort, dan is het duidelijk dat die instorten zoals ieder gebouw waar op een wetenschappelijke manier dinamiet geplaatst is. De dvd geeft tientallen voorbeelden van vergelijking van gebouwen die met dinamiet instorten, en gebouwen die accidenteel instorten., Volgens hun teorie was er al lang voor de aanslag dinamiet geplaatst in de torens. De verantwoordelijken hebben, zeggen die experts, van de verwarring van het ogenblik gebruik gemaakt om de torens op te blazen.


Maar waarom dan???


Eenvoudig. Men wist al lang dat de torens zouden moeten worden neergehaald, want die zaten vol met asbest. Bovendien waren de torens niet meer rendabel. Vele verdiepingen stonden leeg. Het zou dus eens moeten gebeuren. Alleen was de vraag wanneer en hoe. De inslag van de gekaapte vliegtuigen was een uitstekend moment, want dan kon men de schuld op de kapers steken... Dat er daarbij duizenden doden zouden vallen, nam men er maar eventjes bij. Geld is toch belangrijker dan mensenlevens???


De dvd toont, gedetalleerd met close up beelden, de detonaties van verschillende dinamiet staven.


Als je alles bij elkaar neemt, zou het waar kunnen zijn. Maar, wij die een opvoeding hebben genoten die respect voor anderen op de eerste plaats zet, blijven onze twijfels over de inhoud van de dvd hebben. We zullen het dus nooit weten, maar de dvd klinkt echt overtuigend.


2. Politiek asiel in de VS.

Roberto Silva Perreira is een ex parlementslid van de Partij van de Nationale verzoening. Enkele jaren geleden werd zijn onschendbaarheid als parlementslid afgepakt omdat hij verdacht werd van het witwassen van minstens 15 miljoen dollars (drugshandel?) en van het omkopen van burgemeesters voor het uitvoeren van openbare werken.



De man verdween van de ene dag op de andere en werd, weken later, in de VS opgepakt omdat hij illegaal het land was binnengegaan. El Salvador vroeg om zijn uitlevering, maar zijn advokaten begonnen een aanvraag tot politiek asiel, omdat hij beweert dat de aanklachten tegen zijn persoon niets te maken hebben met de feiten, maar gewoon een politieke vervolging zijn.

Ondertussen is het onderzoek naar de moord op 3 Midden amerikaanse parlemenstleden van salvadoraanse nationaliteit, in Guatemala gevorderd en wordt dezelfde Roberto Silva door de Guatemalteekse autoriteiten aangeduid als de man die opdracht gaf tot de moord. Geen heilig mannetje blijkbaar.

Grote verbazing echter: gisteren laat de advokaat van Silva in de VS weten dat de rechter de aanvraag tot politiek asiel heeft goedgekeurd. Iedereen staat hier inderdaad versteld. Hoe is het mogelijk dat een rechter in de VS dergelijk besluit neemt, als hij weet dat de man voor witwassen van miljoenen opgeëist wordt in El Salvador en tevens in Guatemala gevraagd wordt als intellectuele moordenaar van 3 parlementsleden.

Ik kan me niet indenken dat dit ook te maken heeft met de bekende naïviteit van de amerikanan. Daar zit meer achter.

Jullie moeten het enkele weken zonder berichten stellen. We zitten een paar weken in Nederland en België op familie bezoek. Tot oktober dus


Groetjes van
Rosa (Guadalupe) en Willibrord (Guillermo)

1 comentario:

Unknown dijo...

Het werkt. Goed om het nieuws online te zien. Groetjes van Guillermo en Ha.